Over mij

Ik leefde mijn ideale leven. Alles waar ik als klein kind van droomde had ik. Een goed betaalde baan, een fijn huis, lieve vrienden, een prachtig gezin en alles kerngezond. Mooie reizen en volop genietend van het leven. Het perfecte plaatje toch? Dat was het ook, voor de buitenwereld zéker, maar toch ontbrak er iets en ik wist niet wat.

Ik ging op zoek maar wist niet waar te beginnen dus besloot ik gewoon nog meer en harder te gaan werken want als je maar hard genoeg werkt is het goed, tenminste, dat vertelde ik mezelf altijd. Dat ging lange tijd goed totdat mijn lichaam ging protesteren. Ik belandde in een heftige burnout met de daarbij behorende ernstige lichamelijke klachten en ik werd ziek. Iedere dag doodmoe, dit blijven negeren en dus door blijven gaan maar tegelijkertijd ook snakkend naar rust. Ik kon niet meer helder nadenken, ik sliep slecht, mijn lijf zat vol spanningspijn en ik was niet meer die gezellige, enthousiaste en optimistische vrouw voor mijn omgeving. Ik schaamde me want dit kon mij toch niet gebeuren? Ik was mezelf compleet kwijt. Op een dag kreeg ik een black-out tijdens het koken. Ik vond mezelf terug op de grond, ik dacht aan flauwvallen maar het bleek een epileptische aanval. De neurologen vertelden me na vele onderzoeken dat dit het gevolg was van jarenlang leven onder een veel te hoog stresslevel. De langdurige stress uitte zich op deze manier. Dat was voor mij de wake-up call die ik blijkbaar nodig had om te beseffen dat het roer om moest en er dingen moesten veranderen. Vanaf dat moment nam ik de regie over en ben ik krachtige keuzes gaan maken.

Ik wilde de energie weer voelen stromen, de sprankel in mijn ogen weer zien en dat vuur in mijn buik voelen. Een ding was duidelijk, ik wilde me nooit meer zo ellendig voelen als toen. Ik ben gaan onderzoeken hoe dat zover kon komen en ben me gaan verdiepen op allerlei vlakken. Ik ben diverse opleidingen gaan volgen om mijn leefstijl drastisch te veranderen. Toen ik erachter kwam dat ikzelf degene was die dat kon veranderen ben ik aan de belangrijkste knoppen gaan draaien. Weten hoe het lichaam werkt en geven wat het nodig heeft in combinatie met de juiste mindset was de sleutel!

Er kwam meer ruimte voor ontspanning, ik had veel minder last van stress en stap voor stap werd ik de persoon die ik wilde zijn. Fysiek en mentaal ben ik fitter dan ooit en heb ik energie voor 10! Elke dag stap ik fit en uitgerust, vroeg mijn bed uit en heb ik alle tijd om een wandeling te maken, een beetje te sporten of lekker te ontbijten. Iedere dag een frisse, gezonde start zonder stress. Ik heb rust in mijn hoofd, kracht in mijn lijf en vuur in mijn hart. Ik voel me sterk en ik ben in balans én er is weer ruimte voor mijn missie, waaronder anderen helpen met het bewustmaken van groei en als je iets écht wil, het ook écht mogelijk is, als jij maar bereid bent om een gezond fundament te bouwen.

Mijn visie

Ik geloof erin dat we allemaal onze dromen en doelen kunnen realiseren als er een gezond fysiek en mentaal fundament staat. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alles begint van binnenuit, vanuit jou. Als je fysiek en mentaal in evenwicht bent, in balans met jezelf kun je verder groeien in je persoonlijke proces. Er is veel meer mogelijk dan je zou verwachten. Als jij je lichaam geeft wat het nodig heeft en daardoor de kracht van energie ontdekt, kun jij het leven creëren waar je smoorverliefd op wordt.

Wat je over mij moet weten

Ik ben gezegend met een Rotterdamse mentaliteit, dat betekent het hart op de tong en ‘niet lullen maar poetsen’. Ik ga 200% voor mijn klanten en ik verwacht dan ook minimaal 100% van mijn klanten terug, actie dus. Weet dat ik goudeerlijk ben en dat dat soms ook tegen me wordt gebruikt maar dan zijn we geen match. Je ziet heel snel aan mij wat ik denk, ik hou van duidelijkheid en wind er geen doekjes om. Ook ben ik een open boek en zeer praktijkgericht. Verder ben ik heel gevoelig en superlief!

Wat is typisch Iris?

Ik woon in Nieuwerkerk aan den IJssel met mijn man en mijn zoon. Ik ben verliefd op de zomer en op slippers. Ik ben gek op vers fruit en ik sport graag, het liefst in de ochtend. Ik ben een echt buitenmens en ik hou van de natuur. Als ik maar even tijd heb, ben ik op het strand of in het bos te vinden. Ik heb iets met edelstenen en schelpen, die vind ik magisch. Ik ben een echte doener en stilzitten staat niet in mijn woordenboek, daar ben ik niet zo goed in. Sporten en bewegen zat er bij mij al vroeg in. Vanaf dat ik kon lopen tot de dag van vandaag heb ik altijd aan sport gedaan. Niet zo verrassend dat ik tijdens mijn opleiding 4 jaar op rij Sportvrouw van het jaar werd. Naast dat vele sporten en bewegen kon ik me altijd moeilijk ontspannen, sterker nog, ik wist niet eens hoe dat moest! Dat was de reden dat ik yogalessen ging volgen en daar ook opleidingen voor ging doen. Sinds een aantal jaren geef ik yogales voor diverse groepen en yogastudio’s. Precies op mijn manier: nuchter, fris en met beide benen op de grond. Mijn guilty pleasure is een stuk pure chocola (+ 74% cacao) met een goede espresso, élke dag! Ook spring ik weleens achter het drumstel van mijn zoon om daar even lekker op los te gaan. Ik hou van gezonde voeding, ik eet geen vlees en ik kan heel erg genieten van een uitgebreide lunch op een zonnig terras. Ik ben een ochtendmens en ik vind het heerlijk om af en toe alleen te zijn. Ook ben ik behoorlijk ongeduldig, perfectionistisch, erg milieubewust en heel precies met het scheiden van afval. Ik zal een volumeknop nooit op een ‘oneven’ nummer zetten, staan thuis alle etiketten altijd naar voren gericht en is mijn standaard dagelijkse doel om minimaal 10.000 stappen te zetten. Het komt dus wel eens voor dat ik ‘s avonds nog ga wandelen om die 5 cijfers alsnog te behalen, daar slaap ik lekkerder op. Waar kun je me ‘s nachts voor wakker maken? Doe maar niet…..

Mooie gesprekken en in een deuk liggen met goed gezelschap vind ik een perfecte combinatie. Een leven zonder muziek kan ik me niet voorstellen, muziek is leven en ik ben er knettergek op. Verder hou ik ontzettend van dansen en zing ik bijna alles mee, vooral in de auto. Hard ook… 😉

Iris Scheffers draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches