Over mij

Ik leefde mijn ideale leven. Alles waar ik als klein kind van droomde had ik. Een goed betaalde baan, een fijn huis, lieve vrienden, een prachtig gezin en alles kerngezond. Mooie reizen en volop genietend van het leven. Het perfecte plaatje toch? Dat was het ook, voor de buitenwereld zéker, maar toch ontbrak er iets en ik wist niet wat. Ik voelde dat er meer in zat dan eruit kwam dus besloot ik nog meer en harder te gaan werken want als je maar hard genoeg werkt is het goed, tenminste, dat vertelde ik mezelf altijd. Dat ging lange tijd goed totdat mijn lichaam ging protesteren. Ik belandde in de welbekende burnout met de daarbij behorende ernstige lichamelijke klachten en ik werd ziek. De langdurige negatieve stress at letterlijk mijn lichaam op. Dat was voor mij de wake-up call die ik blijkbaar nodig had om te beseffen dat het roer om moest en er dingen moesten veranderen. Vanaf dat moment nam ik de regie over en ben krachtige keuzes gaan maken.

Ik ben gaan onderzoeken hoe dat zover kon komen en ben me gaan verdiepen in de kracht van voeding, mindset, yoga en meditatie om mijn lifestyle drastisch te veranderen. Ik wilde de energie weer voelen stromen, de sprankel in mijn ogen weer zien en dat vuur in mijn buik voelen. Toen ik erachter kwam dat ikzelf degene was die dat kon veranderen ben ik aan de belangrijkste knoppen gaan draaien. Ik ben mijn brein gaan herprogrammeren en ik heb mijn slaap, denk, eet, beweeg en ontspanningspatroon aangepakt. Dat betekende elke dag sporten, op vaste tijden opstaan en naar bed, de tijd nemen voor de juiste ontspanning, het eten van alleen maar gezonde voeding en het drinken van liters water. En dat ging niet zonder slag of stoot, het was een proces van afleren en aanleren maar het heeft me zoveel gebracht en ik zie het nu als een groot cadeau.

Door deze ingrediënten op de juiste manier toe te passen kreeg mijn leven een gezond ritme en ontstond er na lange tijd de juiste balans waar ik naar op zoek was, het kreeg gerichte aandacht en dat werkte. Er kwam meer ruimte voor ontspanning, ik had veel minder last van stress en stap voor stap werd ik de persoon die ik wilde zijn. Nu sta ik volledig in verbinding met mezelf, met mijn gevoel en in mijn keuzes ben ik trouw aan wie ik ben en wat ik wil. Ik volg mijn intuïtie en ik luister naar mijn hart. Fysiek en mentaal ben ik fitter dan ooit en heb ik energie voor 10! Elke dag stap ik fit en uitgerust mijn bed uit om vervolgens mijn productiviteit en creativiteit optimaal te benutten waardoor ik lekker in mijn vel zit. Ik heb rust in mijn hoofd, kracht in mijn lijf en vuur in mijn hart. Ik ben in balans én er is weer ruimte voor mijn dromen, waaronder anderen helpen met het bewustmaken van groei en als je iets écht wil, het ook écht kan.

Mijn visie

Ik geloof erin dat we allemaal onze dromen en doelen kunnen realiseren als er een gezond fysiek en mentaal fundament staat. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alles begint van binnenuit, vanuit jou. Als je fysiek en mentaal in evenwicht bent, in balans met jezelf kun je verder groeien in je persoonlijke proces. Er is veel meer mogelijk dan je zou verwachten.

Wat je over mij moet weten

Ik ben gezegend met een Rotterdamse mentaliteit, dat betekent het hart op de tong en ‘niet lullen maar poetsen’. Ik ga 200% voor mijn klanten en ik verwacht dan ook minimaal 100% van mijn klanten terug, actie dus. Weet dat ik goudeerlijk ben en dat dat soms ook tegen me wordt gebruikt maar dan zijn we geen match. Je ziet heel snel aan mij wat ik denk, ik hou van duidelijkheid en bij mij is afspraak gewoon afspraak. Ik wind er geen doekjes om en ik ben recht door zee. Ook ben ik een open boek en zeer praktijkgericht. Verder ben ik heel gevoelig en superlief!

Wat is typisch Iris?

Ik woon in Nieuwerkerk aan den IJssel met mijn man en mijn zoon. Ik ben verliefd op de zomer en op slippers. Ik ben gek op vers fruit en ik sport graag, het liefst in de ochtend. Ik ben een buitenmens en ik hou van de natuur. Als ik maar even tijd heb, ben ik op het strand of in het bos te vinden. Ik doe aan yoga maar dan wel op mijn manier: nuchter, fris en met beide benen op de grond. Mijn guilty pleasure is een stuk pure chocola (+ 74% cacao) met een goede espresso. Ik hou van gezonde voeding, ik eet geen vlees en ik kan heel erg genieten van een uitgebreide lunch op een zonnig terras. Ik ben een ochtendmens en ik vind het heerlijk om af en toe alleen te zijn. Ook ben ik behoorlijk ongeduldig en perfectionistisch. Waar kun je me ’s nachts voor wakker maken? Doe maar niet…..

Mooie gesprekken en in een deuk liggen met goed gezelschap vind ik een perfecte combinatie. Een leven zonder muziek kan ik me niet voorstellen, muziek is leven en ik ben er knettergek op. Verder hou ik van dansen en zing ik graag, vooral in de auto.