Over mij

Ik leefde mijn ideale leven. Alles waar ik als klein kind van droomde had ik. Een goed betaalde baan, een fijn huis, lieve vrienden, een prachtig gezin en alles kerngezond. Mooie reizen en volop genietend van het leven. Het perfecte plaatje toch? Dat was het ook, voor de buitenwereld zéker, maar toch ontbrak er iets en ik wist niet wat…

Ik ging op zoek maar wist niet waar te beginnen dus besloot ik gewoon nog meer en harder te gaan werken want als je maar hard genoeg werkt is het goed, tenminste, dat vertelde ik mezelf en ik dacht het hierin te kunnen vinden.  Altijd stond ik in de ‘doe modus’, altijd aan, op zoek naar avontuur en nieuwe uitdagingen. En als ik even ‘niets’ aan het doen was, voelde ik me schuldig. Ik vond dat ik nuttig moest zijn, bezig zijn en gaan! Daardoor kon ik me vaak moeilijk ontspannen en niet echt genieten van de dingen om me heen. Het was ook niet snel goed genoeg, de lat werd door mijzelf keer op keer te hoog gelegd. Met alles wat ik deed, sporten, werken, de dingen in en om het huis. Het moest allemaal perfect. 

Ik belandde in een heftige burnout met de daarbij behorende ernstige lichamelijke klachten. Mijn lichaam protesteerde maar ik negeerde de signalen ondanks dat ik tegelijkertijd ook verlangde naar innerlijke rust. Ik was totaal niet meer mezelf, ik was mezelf compleet kwijt. Er was niets meer over van die sportieve, fitte, energieke en spontane vrouw. Het gevolg van jarenlang leven onder een veel te hoog stresslevel uitte zich op deze manier. Dát was voor mij de wake-up call die ik blijkbaar nodig had om te beseffen dat het roer om moest. Vanaf dat moment nam ik de regie in handen en besloot te gaan onderzoeken hoe dit zover kon komen en waar ik naar op zoek was. 

Tot ieders verbazing startte ik met het volgen van diverse yogalessen en stap voor stap kreeg ik mijn lichaam weer onder controle, ik voelde sinds lange tijd mijn lichaam weer ontspannen worden. Ik werd weer een beetje Iris. Mentaal, fysiek én emotioneel groeide ik en voelde me daardoor fitter en energieker. De basis was er, er kwam meer balans. Veel minder stress, rust in mijn hoofd, kracht in mijn lijf en vuur in mijn hart. Ik vond dat zo interessant dat ik de opleiding tot yogadocent ben gaan volgen en heb afgerond. Sinds 2015 geef ik les aan diverse groepen in verschillende yogastudio’s en sportscholen. Daarnaast ben ik ook workshops en lezingen gaan geven over een gezonde leefstijl voor vrouwen. Daar viel het me op dat enorm veel vrouwen kampen met diverse lichamelijke (hormonale) klachten waar ze het liever niet over hebben. Van overgewicht tot beginnende overgangsklachten. Ze zaten niet lekker in hun vel. Daar wilde ik meer van weten en vele opleidingen volgden. Inmiddels ben ik afgestudeerd als Hormoontherapeut, Orthomoleculair Voedingscoach, Yogadocent en heb ik de OERsterk leefstijl opleiding gedaan. Nu begeleid ik vrouwen die worstelen met hormonale klachten en moeite hebben met het bereiken van een gezond gewicht. Ik help ze weer die gezonde, fitte en vitale vrouw te worden zodat ze weer super lekker in hun vel zitten. En als ik daar dan de mooie resultaten van zie, maakt mijn hart een sprongetje. Hier was ik dus naar op zoek.

Weten hoe het lichaam werkt en geven wat het nodig heeft in combinatie met de juiste mindset is de sleutel naar de juiste balans voor meer gezondheid en geluk!

Mijn visie

Ik geloof erin dat we allemaal onze dromen en doelen kunnen realiseren als er een gezond fysiek en mentaal fundament staat. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En het is écht mogelijk om beter in je vel te zitten door afscheid te nemen van die overtollige kilo’s of die hormonale klachten. Het is niet nodig om hiermee rond te blijven lopen. Alles begint van binnenuit, vanuit jou. Als je fysiek en mentaal in evenwicht bent, in balans met jezelf kun je verder groeien in je persoonlijke proces. Er is veel meer mogelijk dan je zou verwachten. Als jij je lichaam geeft wat het nodig heeft en daardoor de kracht van energie ontdekt, kun jij het leven creëren waar je smoorverliefd op wordt.

wat is typisch iris?

Ik woon in Nieuwerkerk aan den IJssel met mijn man en mijn zoon. Ik ben verliefd op de zomer en op slippers. Ik ben gek op vers fruit en ik sport graag, het liefst in de ochtend. Ik ben een echt buitenmens en ik hou van de natuur. Als ik maar even tijd heb, ben ik op het strand of in het bos te vinden. Ik heb iets met edelstenen en schelpen, die vind ik iets magisch hebben. Ik ben een echte doener en stilzitten staat niet in mijn woordenboek, daar ben ik niet zo goed in. Sporten en bewegen zat er bij mij al vroeg in. Vanaf dat ik kon lopen tot de dag van vandaag heb ik altijd aan sport gedaan. Niet zo verrassend dat ik tijdens mijn opleiding 4 jaar op rij ‘Sportvrouw van het jaar’ werd. Naast dat vele sporten en bewegen kon ik me altijd moeilijk ontspannen, sterker nog, ik wist niet eens hoe dat moest! Dat was de reden dat ik yogalessen ben gaan volgen en uiteindelijk ook yogadocent ben geworden. Naast mijn werk als hormoontherapeut en voedingscoach, geef ik yogales voor diverse groepen in yogastudio’s, sportscholen en bedrijven. Precies op mijn manier: nuchter, fris en met beide benen op de grond. Mijn guilty pleasure is een stuk pure chocola (+ 74% cacao) met een goede espresso, élke dag! Ook spring ik weleens achter het drumstel van mijn zoon om daar even lekker op los te gaan. Ik hou van gezonde voeding, ik eet geen vlees en ik kan heel erg genieten van een uitgebreide lunch op een zonnig terras. Ik ben een ochtendmens en ik vind het heerlijk om af en toe alleen te zijn. Ook ben ik behoorlijk ongeduldig, perfectionistisch, erg milieubewust en heel precies met het scheiden van afval. Ik zal een volumeknop nooit op een ‘oneven’ nummer zetten, staan thuis alle etiketten altijd naar voren gericht en is mijn standaard dagelijkse doel om minimaal 10.000 stappen te zetten. Het komt dus wel eens voor dat ik ’s avonds nog ga wandelen om die 5 cijfers alsnog te behalen, daar slaap ik lekkerder op. Waar kun je me ’s nachts voor wakker maken? Doe maar niet…..

Mooie gesprekken en in een deuk liggen met goed gezelschap vind ik een perfecte combinatie. Een leven zonder muziek kan ik me niet voorstellen, muziek is leven en ik ben er knettergek op. Verder hou ik ontzettend van dansen en zing ik bijna alles mee, vooral in de auto. Hard ook… 😉

Iris Scheffers draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders