Life & Healthcoach voor vrouwen die snakken naar meer energie!

Wat vind je nou écht belangrijk in je leven? Deze vraag werd mij gesteld toen ik in een traject terecht kwam tijdens mijn burn-out een aantal jaren geleden. Ik kreeg ernstige lichamelijke klachten omdat ik te lang op een te hoog stresslevel leefde. Dit moest anders en ik ben keuzes gaan maken…..

Ben jij klaar voor meer gezondheid en geluk?

Je bent waar je ooit van droomde. Je hebt een hecht gezin, een fijn huis, lieve vrienden en een baan die jou past. Tenminste, zo ziet de buitenwereld het. Een sterke en succesvolle vrouw, niets is jou teveel en alles lijkt te lukken waar jij mee bezig bent en op afstapt. Druk in de weer, altijd vrolijk, behulpzaam, en een enorm sociaal netwerk. Dat klopt, en dat wil je graag zo houden. Dus moet je door: in je werk, in je gezin en in je vriendenkring heb je nou eenmaal dingen te doen. Alleen werkt je lijf niet echt mee: je bent moe en soms doet je lijf gewoon zeer. Daar baal je van, want je kunt niet zo hard vooruit als je wilt. Je hebt alles waar menigeen van droomt maar waar het écht om draait, ontbreekt. Je draagt hakken maar je loopt op je tenen! Werkelijk alles is aanwezig voor een fantastisch leven maar je hebt er de energie niet voor…

Herken jij dit?

Je hebt als een blok geslapen maar toch stap je doodvermoeid en met hoofdpijn je bed uit. "Daar gaan we weer" hoor je jezelf fluisteren en je spreekt met jezelf af om vanavond nu echt een keer op tijd naar bed te gaan. Het eerste waar je aan denkt is je té lange to-do lijst voor vandaag en je voelt je nu alweer gejaagd. Hoe moet je het vandaag nou weer gaan fiksen? De rest van het gezin ontwaakt, de ratrace is weer begonnen, je flanst snel iets gezonds voor de kinderen in elkaar terwijl je je mails checkt op je telefoon, je stopt op weg naar de voordeur nog een banaan in je tas maar zonder ontbijt ga jij de deur uit.

Op je werk wil iedereen iets van je waardoor je niet aan je eigen werk toekomt. Deadlines komen steeds dichterbij en stapelen zich op. Delegeren gaat niet ( je bent nou eenmaal een beetje controlefreak ), alles komt op jouw bureau en schouders terecht, maar je hoofd zit te vol om überhaupt actie te ondernemen. Dat stomme perfectionisme van jou ook… het zit je vaak in de weg. Vandaag werk je gewoon weer wat langer door zodat alles op de rit is voor morgen. Je pakt je telefoon, je stuurt je man een bericht: of hij wil koken en dat je later thuis bent.

"Is dit het nou?" Deze vraag komt de laatste tijd wel heel vaak naar boven. Liever vermijd je deze vraag want het antwoord weet je maar al te goed. Je voelt geen voldoening, geen plezier en genieten van het leven waar het voor bedoeld is, is ver te zoeken. Zelfs als je op zondagmiddag met je gezin over het strand loopt waar je de hele week al naar uit hebt gekeken draait je hoofd nog steeds overuren. Je kunt je maar niet ontspannen. Je gunt jezelf er niet eens de tijd voor….. Je laat het niet merken want je gezin is je heilig, maar inmiddels hebben ook zij het door. En je schaamt je want jij bent toch die steunpilaar tegen wie ze altijd kunnen aanleunen? Je bent hartstikke moe, futloos en voelt je verre van fit. En wat snak je naar energie!

Het liefst zou je nu je koffer pakken om er even een paar dagen tussenuit te gaan maar dat kan niet, ze kunnen je toch niet missen hier? Je voelt je mega verantwoordelijk, op je werk én thuis.

Als je in de spiegel kijkt, schrik je van wat je ziet. De kringen onder je ogen, je mondhoeken die zakken, de vermoeide blik. Je herinnert je dat artikel in de Linda een tijdje geleden: over sporten in combinatie met een druk leven. En hoe fit je dan zou blijven. Dat wilde jij ook. Je schafte een abonnement deluxe aan bij die hippe sportschool, waar je intussen pas één keer geweest bent. Voor de sauna 😉. Je denkt aan de diëten die je gevolgd hebt, alle adviezen die je sporthorloge je geeft en die je een tijdje geprobeerd hebt... Het resultaat is dus dit. Die vermoeide, overbezette vrouw die je in de spiegel aankijkt.

Je voelt je non-stop opgejaagd, gespannen en onrustig. De enige plek waar je even op adem kunt komen is het toilet en dat moment verleng je zelfs weleens met een paar minuten in de hoop dat niemand weet waar je bent. Niet te lang natuurlijk, want tijd is je grootste vijand!

Hoe nu verder?

Wil je nóg langer op de punten van je tenen blijven lopen? Je voelt je geen dag fit en je bent het behoorlijk zat aan het worden. Je bent pas midden 40 maar je voelt je soms een oude vrouw. Het maakt je onzeker, je bent verdrietig, boos, teleurgesteld, wanhopig én bang want je hebt al zoveel geprobeerd en deze situatie duurt al veel te lang. 

Als je zo doorgaat, red je het nog drie maanden, misschien een half jaar, om je leven op deze manier overeind te houden. Maar dan ben je ook echt ‘out of order’. Die pijntjes zijn chronische klachten geworden, waar je niet meer van af komt. Je kunt niet meer werken. Gewoon níet: je zit langdurig thuis en het is erg de vraag of je ooit weer aan het werk kunt. Ben je nog veel te jong voor! Mensen om je heen willen je eerst nog best helpen, maar je bent niet meer het leukste gezelschap: somber, chagrijnig en moedeloos. Dus blijven je vrienden weg, en thuis is het ook echt niet gezellig meer. Weg levenslust. Weg werk, weg vriendenkring, weg leven waar je zo hard aan gebouwd hebt.

Vraag hieronder een gratis sessie aan waardoor je het tij kunt keren. Met een paar concrete, persoonlijke tips kun je meteen in actie komen.

Ik ga je helpen zodat jij weer volop van het leven kunt genieten!

Vraag hieronder een gratis sessie aan waardoor je het tij kunt keren. Met een paar concrete, persoonlijke tips kun je meteen in actie komen.

Wat anderen over Iris zeggen:

Ontvang iedere maand mijn gratis Fit & Vitaal tips met waardevolle informatie, inspiratie, nieuwtjes en af en toe mooie aanbiedingen.

Zo blijf je op de hoogte om de CEO van je gezondheid te worden en je energieniveau een boost te geven!

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk en zorgvuldig. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

Iris Scheffers draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders